Aurions rugsurdej, biodynamisk, 100 g
Produktbeskrivelse
Vores rugsurdej er fra 1968 og stammer fra H. C. Andersens Bageri i Haderslev. Jørn Ussing Larsen, som sammen med sin kone Inger, stiftede Aurion, havde en tante i Haderslev. Hun fik surdejen fra H. C. Andersens Bageri og sendte den op til Hjørring til Jørns far, som var konditor og ejede et meget kendt konditori i Hjørring, Willys Konditori. Han gav surdejen til Jørn. Og det er så den surdej, vi bager med den dag i dag.
Rugsurdejen anvendes som hævemiddel i brød. Hvis surdejen ikke bruges inden for tre uger, bør den friskes op. Dette gøres ved, at man tager 1 dl vand, blander det med 100 g rugmel og ½ dl af den gamle surdej. Denne blanding henstår i ca. 4 timer ved stuetemperatur og sættes derefter i køleskab.
Indhold
RUGMEL** 50%, vand 50%.
**=biodynamisk.
Næringsindhold pr. 100g
Energi 665 kJ /159 kcal
Fedt 1,1 g
- heraf mættede fedtsyrer 0,2 g
Kulhydrat 30 g
- heraf sukkerarter 0,5 g
Kostfibre 7,6 g
Protein 4 g
Salt 0 g
Nettovægt:
100 g
Opbevaring:
På køl ved max. 5°C.
Oprindelse:
Danmark.
Mærkning:
Godkendt af Demeterforbundet.