Tomatiseret byg
Opskrift udviklet af Pernille Fisker. Lækkert tilbehør til stegt kylling eller kalvekød.
Opskrift udviklet af Pernille Fisker. Lækkert tilbehør til stegt kylling eller kalvekød.
Tilberedning af byg: Sæt de hele byg i blød i tomatsauce, vand og citronsaft. Gerne et helt døgn og minimum 8 timer.
Simrekog: Simrekog de tomatiserede byg under omrøring og under låg i ca. 45 minutter. Tilsæt lidt vand under kogning, hvis det bliver nødvendigt.
Byg al dente: Smag på bygkernerne undervejs. Når de er al dente (bløde men med lidt bid) er de færdige. Lad byggen hvile 10-15 minutter, inden du tilsætter presset hvidløg og olivenolie.
Hak de friske krydderurter og rør dem i.
Smag til : Smag til med salt og peber, og chili, hvis den gerne må have lidt ekstra skarphed.
Tip : Tricket ved en god byg er iblødsætningen. Her er det i tomat, men du kan også iblødsætte i vand tilsat citronsaft. Du kan bruge byg, hvor du ellers bruger perlespelt, ris, couscous, bulgur mv. Byg er supersundt og lidt grovere i konsistensen end fx perlespelt. Gem resterne i køleskabet; den smager også skønt dagen derpå.