Vi springer over hvor kornet er højest

Salat med amarant og selleri

Lækker salat smækfyldt med proteiner. 

Ingredienser

  • 1 dl hel amarant
  • 0,5 dl hel hirse
  • 0,5 dl hel hvid quinoa
  • 90 g selleri
  • 50 g skalotteløg
  • 2 spsk. olie
  • 1 tsk. urtesalt
  • ½ tsk. basilikum (kan udelades)
  • Friskhakket persille
  • Fetaost i tern til pynt
  • 2 pers.

Sådan gør du

  • Kogning af frø: Amarant, hirse og quinoa skylles i koldt vand og tilsættes 3,5 dl koldt vand. Kog frøene langsomt op, og kog ved svag varme i 15 minutter. Tilsæt 1 tsk. salt. Lad frøene trække i 10-15 minutter efter kogningen.

  • Selleri: Skær sellerien i helt små tern og damp dem i vand i 5 minutter.

  • Skær skalotteløg i tern og svits dem på stegepande i olie i 5 minutter. Tilsæt urtesalt og basilikum.

  • Hæld vandet fra selleritern, og bland dem med løgene.

  • Anretning: Anret de kogte frø på et fad og læg grønsagsblandingen ovenpå. Bland det hele let sammen.

  • Serveringen: Pynt med et drys af hakket persille og fetaost.

  • Servér retten sammen med en grøn salat og et godt stykke brød.