Vi springer over hvor kornet er højest

Bygotto med perlebyg

Lækker krydret perlebygotto smager fantastisk og mætter godt. 

Ingredienser

  • 3 dl langtidsristet perlebyg
  • 2 små skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl hvidvin
  • 6-8 dl bouillon (grøntsags- eller hønsebouillon)
  • 8 kogte kartofler
  • 1 bundt asparges
  • 100 g friske ærter
  • 1 bundt små gulerødder
  • 1 bundt forårsløg
  • 50-70 g fastmodnet ost
  • Salt og peber
  • Friske krydderurter fx løvstikke, dild og persille
  • Til 2 pers.

Sådan gør du

  • Skyl perlebyggen godt i koldt vand. Pil skalotteløgene og hak dem fint. Gnid panden med hvidløget og smelt smørret. Tilsæt de hakkede skalotteløg.

  • Steg løgene let, tilsæt perlebyg og vend den med smør og løg. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind.

  • Tilsæt bouillonen lidt ad gangen og lad det koge ind efterhånden. Det tager ca. 30 minutter. Tilsæt mere bouillon om nødvendigt.

  • Knæk den nederste del af aspargesene, skær dem i mindre stykker og hæld dem over med kogende vand. Hæld vandet fra, når de er møre.

  • Skyl resten af grøntsagerne og skær dem i mindre stykker.

  • Riv osten i perlebyggen og smag til med salt og peber.

  • Vend grøntsagerne i og varm igennem i et par minutter. Pynt med krydderurter.

  • Serveres sammen med et groft brød.