Broccolipaté med quinoa
Lækker lun paté serveret med purløgsdressing.
Lækker lun paté serveret med purløgsdressing.
Quinoa: Kog quinoaen som anvist på posen.
Broccoli: Skyl broccolien og del den i små buketter. Brug også stokken, som skæres i små tern. Kog broccolibuketter og stokken i letsaltet vand i ca. 3 minutter.
Løg: Snit løget fint, og skær peberfrugten i små tern. Svits begge dele i smør eller olie i nogle minutter. Pres hvidløgene og kom dem i.
Æggemasse: Pisk æg og fløde sammen, tilsæt stødt muskatnød, salt og peber.
Tilsæt den kogte quinoa, og smag til med urtesalt. Bland de svitsede grøntsager og den letkogte broccoli i æggemassen.
Kom massen i en smurt form, og bag patéen i en 200° varm ovn i ca. 45 minutter, indtil den er gylden på toppen (den skal føles fast, når man trykker på den).
Serveringstip : Servér den lun med purløgsdressing rørt af 2 dl creme fraiche, finthakket purløg, smagt til med salt og peber.
Patéen kan også bages i 6 små runde ildfaste porcelænsforme. Bagetiden vil da være 30 minutter.