Vi springer over hvor kornet er højest

Speltnøddetoppe

Lækre sprøde speltnøddetoppe med hasselnødder og mandelflager. Perfekt til julebagning. 

Ingredienser

  • 1 dl æggehvide
  • 50 g rørsukker
  • 225 g smør
  • 140 g rørsukker
  • 50 g mandelflager
  • 50 g hasselnøddeflager
  • 180 g speltmel
  • 200 g speltflager
  • 0,5 dl vand
  • ca. 55 stk.

Sådan gør du

  • Æggehvider: Æggehviderne piskes let, og derefter røres 50 g rørsukker i.

  • Smørret smeltes.

  • Bland det sammen: Imens blandes det resterende rørsukker, mandel- og nøddeflager, speltmel og speltflager sammen.

  • Det smeltede smør og vandet blandes i, og de piskede æggehvider vendes til sidst i lidt ad gangen.

  • Lav toppe : Med to spiseskeer sættes dejen i toppe på bagepapir på en bageplade.

  • Bag dem i 40 minutter: Toppene bages lyse ved 170° i ca. 40 minutter.

  • Sprøde kager: De skal være let bløde, når de tages ud af ovnen, da de ved afkølingen tørrer og bliver sprøde.