Vi springer over hvor kornet er højest

Speltkager med ingefær

Sprød småkage med skøn smag af krydderier og knap så sød. Elsker du ingefær, tilsætter du bare lidt ekstra.

Ingredienser

  • 500 g sigtet speltmel
  • 200 g blødt smør 
  • 100 g rørsukker
  • 75 g finthakkede mandler
  • 1 æggeblomme 
  • 2 1/2 spsk. stødt ingefær
  • 2 1/2 spsk. stødt kanel 
  • 1 1/2 tsk. stødte nelliker 
  • ca. 100 stk.

Sådan gør du

  • Bland det hele: Ingredienserne blandes, og dejen æltes godt sammen og rulles ud i stænger (som til brunkager).

  • Kommes i fryseren: Stængerne kommes i fryseren og tages ud, efterhånden som de skal bruges.

  • Skær stængerne ud: Stængerne skæres i 3-4 mm tynde skiver og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.

  • Bagning: Kagerne bages lyse ved 160° i ca. 25 minutter.