Vi springer over hvor kornet er højest

Småkager med enkornsmel og tranebær

Enkornsmel gør småkager knasende sprøde. Her er enkorn i godt selskab med tranebær og hasselnødder. Opskriften er udviklet i samarbejde med Ida Lawaetz. 

Ingredienser

  • 250 g enkornsmel
  • 200 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 60 g tørrede tranebær
  • 1 æg
  • Topping:
  • 5 spsk. hasselnødder
  • Æg til pensling
  • Ca. 25 stk.

Sådan gør du

  • Smuldr smør, enkornsmel og sukker sammen i en skål. Tilsæt derefter hakkede tranebær.

  • Saml hurtigt dejen med ægget.

  • Form dejen til en rulle på ca. 5 cm i diameter. Rul et stykke bagepapir omkring og læg den i fryseren i ca. en halv time.

  • Skær småkagerne ud i skiver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

  • Hak hasselnødderne groft.

  • Pensl småkagerne med et sammenpisket æg og fordel hasselnødder på toppen af kagerne.

  • Bag småkagerne i ovnen ved varmluft 180° i ca. 10 minutter.

  • Køl småkagerne af og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Aurion holder julelukket fra den 20. december til og med den 2. januar 2025.
Bestillinger efter den 20. december sendes først ud efter nytår.
Rigtig glædelig jul & godt nytår!