Glutenfrie boghvedecookies med nødder og chokolade
12 rigtig lækre cookies som både indeholder boghvedemel og ristet hel boghvede.
12 rigtig lækre cookies som både indeholder boghvedemel og ristet hel boghvede.
Rist boghvede: Rist 50 g hel boghvede i ovnen ved 110° (alm. ovn) i en time.
Hak nødder og chokolade: Hak nødderne mellemgroft. Hak chokoladen groft.
Pisk æg og sukker: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk vaniljekornene grundigt med smør og sukker. Tilsæt ægget og pisk igen godt.
Tilsæt boghvedemel og salt, pisk det hurtigt ud i smørblandingen.
Rør sammen: Tilsæt chokolade, nødder og 25 g ristet hel boghvede, og rør endnu en gang.
På bageplade: Brug en spiseske til at lægge dejen i store kugler med luft imellem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Drys med salt og boghvede: Drys med resten af boghveden samt salt.
I ovnen : Bag kagerne ved 175° (alm. ovn) i 12-14 minutter, til de er lysebrune i kanterne.
Sprøde kager : Træk bagepapiret over på en bagerist og køl kagerne af, til de er sprøde.