Vi springer over hvor kornet er højest

Dessert med grød og mørk chokolade

Dejlig dessert, som smelter på tungen. Prøv Inger Ussing Larsens opskrift med grød, mørk chokolade og friske bær.

Ingredienser

  • 1 dl grødblanding, Den Glade Maves Grød 
  • 3 dl koldt vand 
  • 1 knivspids salt 
  • 30 g 70% mørk chokolade
  • 20 g tørrede tranebær
  • 10 g mandelsplitter 
  • 25 g friske brombær eller blåbær
  • 2 portioner

Sådan gør du

  • Kog grøden: Hæld grødblandingen og vandet i en gryde. Bring det langsomt i kog og kog ved svag varme i 5 minutter. Rør i grøden af og til.

  • Lad grøden trække: Tilsæt derefter salt og rør godt i gryden. Sluk for varmen og lad grøden trække i 15 minutter. 

  • Tilsæt derefter mørk chokolade og halvdelen af mandlerne. Rør forsigtigt i grøden indtil chokoladen er smeltet.

  • Til sidst vendes godt halvdelen af de tørrede tranebær forsigtigt i grøden.

  • Afkøling: Kom grøden i to lave glas eller forme, som er penslet med solsikkeolie først (så er de nemmere at få ud af formene). Stil dem til afkøling i køleskabet. 

  • Vend desserterne ud af formene, når de er helt kolde.

  • Anretning: Anret på en tallerken med brombær eller blåbær og pynt med mandelsplitter og resten af tranebærrene.

  • Luksus: Lidt flødeskum giver det sidste pift.