Vi springer over hvor kornet er højest

Småkager med amarant og kardemomme (glutenfri)

Denne krydrede småkage er glutenfri, og amaranten gør den ekstra sprød. Opskriften er udviklet i samarbejde med Ida Lawaetz. 

Ingredienser

  • 100 g stuetempereret smør
  • 100 g sukker
  • 1 stort æg
  • 125 g havremel
  • 40 g amarantmel
  • 1,5 tsk. kardemomme
  • Kornene fra 1/2 vaniljestang
  • 1 nip salt
  • ca. 18-20 stk.

Sådan gør du

  • Bland sukker og smør sammen til en ensartet masse.

  • Rør ægget i og tilsæt kornene fra en 1/2 vaniljestang og de resterende tørre ingredienser.

  • Ælt dejen sammen og form dejen til en rulle på ca. 5-6 cm i diameter. Dejen kan godt være lidt fugtig.

  • Læg rullen i fryseren i en halv times tid.

  • Skær småkager af dejen i ca. 0,5 cm i tykkelse.

  • Læg småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 10-12 minutter ved 200°C, indtil de er let gyldne.