Vi springer over hvor kornet er højest

Glutenfrie boller med quinoa

En saftig bolle bagt på quinoamel. 

Ingredienser

  • 1,2 l vand
  • 15 g loppefrøskaller
  • 14 g gær
  • 12 g amarantmel
  • 90 g glutenfrie havregryn
  • 15 g salt
  • 660 g quinoamel
  • 100 g boghvedemel
  • 18 stk.

Sådan gør du

  • Loppefrøskaller blandes med vand: Vand og loppefrøskaller blandes og piskes godt og hviler ca. 15 minutter.

  • Dejens konsistens: Resten af ingredienserne blandes i til en blød dej, der ikke er flydende, men heller ikke fast. Reguler dejen i konsistens med hvid quinoamel.

  • Koldhævning: Dejen sættes i køleskabet i en skål med låg natten over (den kan godt stå i køleskabet i flere dage og bages af af flere gange).

  • Bollerne formes: Bollerne sættes på en smurt bageplade med hænderne, der er dyppet i koldt vand. Du kan også bruge to skeer dyppet i vand. Bollerne må ikke rulles eller trykkes.

  • Drys med havregryn: Bollerne bliver endnu flottere, hvis de vendes i grove glutenfrie havregryn.

  • Varm ovn : Pladen sættes i en forvarmet ovn med det samme ved 230° i 10 minutter. Derefter skrues temperaturen ned til 210°, og bollerne bages videre i 10-15 minutter.

  • Bagetip: Bollerne skal bages godt gyldne og faste over det hele for at være ordentligt gennembagte.