Glutenfrie boller med quinoa
En saftig bolle bagt på quinoamel.
En saftig bolle bagt på quinoamel.
Loppefrøskaller blandes med vand: Vand og loppefrøskaller blandes og piskes godt og hviler ca. 15 minutter.
Dejens konsistens: Resten af ingredienserne blandes i til en blød dej, der ikke er flydende, men heller ikke fast. Reguler dejen i konsistens med hvid quinoamel.
Koldhævning: Dejen sættes i køleskabet i en skål med låg natten over (den kan godt stå i køleskabet i flere dage og bages af af flere gange).
Bollerne formes: Bollerne sættes på en smurt bageplade med hænderne, der er dyppet i koldt vand. Du kan også bruge to skeer dyppet i vand. Bollerne må ikke rulles eller trykkes.
Drys med havregryn: Bollerne bliver endnu flottere, hvis de vendes i grove glutenfrie havregryn.
Varm ovn : Pladen sættes i en forvarmet ovn med det samme ved 230° i 10 minutter. Derefter skrues temperaturen ned til 210°, og bollerne bages videre i 10-15 minutter.
Bagetip: Bollerne skal bages godt gyldne og faste over det hele for at være ordentligt gennembagte.