Glutenfri frugtsmuldrekage
Denne smuldrekage er glutenfri og kan også laves i en vegansk udgave med kokosolie.
Denne smuldrekage er glutenfri og kan også laves i en vegansk udgave med kokosolie.
Skær blommerne over, tag stenene ud og skær frugten i både. Skær skrællede æbler eller pærer i store terninger.
Kom frugten i et tærtefad på ca. 24 cm i diameter eller et ildfast fad på 20 x 20 cm, så frugten ligger i et ca. 3 cm tykt lag.
Hak chokolade og valnødder groft.
Kom boghvedeflager, vaniljekorn og muscovadosukker i en skål.
Skær smørret i mindre stykker. Bruger du kokosolie, så skrab den ud i små stykker. Smuldr det hele sammen mellem fingrene til en ensartet smuldremasse.
Ælt ikke så meget, at det bliver til en sammenhængende dej.
Bland hurtigt chokoladen og valnødderne i.
Smuldr dejen over frugten.
Bag kagen i ovnen vd 175º varmluft eller 200º i almindelig ovn i ca. 25 minutter, til kagen er gyldenbrun og frugten er gennembagt og mør.
Servér den lune kage med vanilleis.
Tip: Erstat 100 g af frugten med bær, så får du en mere saftig og frisk kage.