Svedjerugbrød med spelt
Et saftigt surdejsrugbrød bagt med skøn smag af svedjerug.
Et saftigt surdejsrugbrød bagt med skøn smag af svedjerug.
Surdejen: Dag 1: Bland 2,5 dl vand (ca. 30°) med 150 g svedjerugmel og et glas rugsurdej (fx fra Aurion). Husk at tage 1/2 glas surdej fra til næste bagning.
Dejen hviler: Dette står og hviler til næste dag et lunt sted, ca. 12 timer.
Dag 2: Dag 2: Bland 6 dl vand (ca. 40°) med 300 g speltmel, 16 g salt og 500 g svedjerugmel. Dette blandes sammen med dejen fra dagen før.
I form: Dejen æltes godt sammen, indtil den er blød og smidig. Kommes i to smurte rugbrødsforme med et rumindhold på 1,6 liter.
Hævning: Brødene hæver ca. 2-3 timer ved stuetemperatur tildækket under et fugtigt klæde. Brødene skal hæve ca. 2 cm op.
I ovnen: Bages i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 85 minutter til en kernetemperatur på 98°.