Speltboghvedebrød
Bag brødene i runde hævekurve, så får du meget smukke brød.
Bag brødene i runde hævekurve, så får du meget smukke brød.
Fordej: Dag 1: fordejen laves ved at blande vand og speltmel til en lind og blød dej. Der tilsættes ½ spsk. bagefermentgrunddej, og der røres, så der kommer luft i dejen. Fordejen hviler i 12-14 timer ved mindst 25°.
Brøddej: Dag 2: Lad boghveden trække i vandet i ca. 30 minutter. Bland derefter alle ingredienser til dejen (husk at tilsætte fordejen) og stil den lunt en times tid.
Hævekurve: Dejen deles i to portioner, og de slås op til to brød. De kan hæves i hævekurve, der er drysset med mel eller lægges i smurte rustfri stålforme. Hvis du kommer dejen i hævekurve, får brødene et smukt mønster.
I forme: Hæver du brødene i forme, kan du drysse dem med knækket boghvede. Boghveden bliver dejlig sprød under bagning.
Hævning: Brødene stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
I ovnen: Når brødene er hævet 2 cm op, vendes de forsigtigt ud af hævekurvene og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. De sættes de i en 220-230° varm ovn.
Kernetemperatur: Bag brødene i ca. 40 minutter. Kernetemperaturen skal være 98°.
I forme: Bager du brødene i forme, skal de bages ved 200° i ca. 50 minutter.