Pitabrød med kuglehvedemel
Den sigtede kuglehvedemel er rigtig god til fladbrød som fx pitabrød. Denne opskrift er udviklet i samarbejde med Line Knapp, som er ivrig surdejsbager. Line har Instagramprofilen @dengladesurdej
Den sigtede kuglehvedemel er rigtig god til fladbrød som fx pitabrød. Denne opskrift er udviklet i samarbejde med Line Knapp, som er ivrig surdejsbager. Line har Instagramprofilen @dengladesurdej
Opløs surdejen i vandet.
Kom mel og salt i og ælt på langsom hastighed, indtil du har en smidig dej, der slipper kant og bund.
Lad dejen hvile i 30 min.
Stram dejen op til en kugle med spændt overflade og kom den i en skål, som er smurt med lidt olie. Læg låg på.
Lad dejen hæve omkring 40% (ca. 2,5-3 timer alt efter temperaturen i dit køkken).
Kom skålen på køl og lad den fermentere i min. 12 timer (helt op til 72 timer).
Bagningen:: Tag dejen ud fra køl og lad den stå på køkkenbordet en halv times tid.
Vend dejen ud på køkkenbordet, som er fugtet med lidt olie, og del dejen i 11 stykker a' 130 g.
Spænd hver klump op til en kugle og sæt dem på køkkenbordet. Dup overfladen med lidt olie/vand, så den ikke tørrer ud.
Tænd ovnen på 250° varmluft og opvarm en bageplade/bagestål/pizzasten i ovnen i ca. 30 min.
Når ovnen er varm, trykkes dejkuglen ud, så den er rund og måler ca. 3mm i tykkelse. (Du kan også bruge en kagerulle).
Bages i ca. 6-8 min. Afkøles på risten og fyldes med lækkert fyld.
Tip: Du kan med fordel pensle dejen med lidt vand, inden pitabrødene kommes i ovnen - så revner de ikke så nemt.
Se også Lines opskrift på lækre falafler under opskrifter med bælgfrugter