Vi springer over hvor kornet er højest

Knækbrød med ærtemel og rugmel

Kombinationen af ærtemel og rugmel er ernæringsmæssigt helt suveræn. Alt det gode fuldkorn fra rugmelet suppleres af højt protein fra ærtemelet. De sprøde knækbrød smager forrygende.  

Ingredienser

  • 180 g rugmel
  • 50 g ærtemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 60 g græskarkerner
  • 70 g hørfrø
  • 65 g solsikkekerner
  • 2 dl vand
  • 1 dl olivenolie (eller anden olie)
  • Opskriften giver ca. 35-40 små stykker

Sådan gør du

  • Bland ærtemel, rugmel, bagepulver og salt sammen.

  • Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen med hænderne eller i en røremaskine. Dejen skal være klistret.

  • Del dejen i to og rul hver del mellem to stykker bagepapir. Dejen skal være tynd - ca. 3 mm i tykkelse.

  • Fjern det øverste stykke bagepapir. Pensl knækbrødene med lidt vand og drys evt. med sesamfrø, krydderier eller havsalt.

  • Skær knækbrødene med et pizzahjul - eller en skarp kniv - i den størrelse, du ønsker.

  • Bag knækbrødene i en forvarmet ovn ved 200° varmluft i ca. 15-18 minutter til de er gyldne og sprøde.

  • Køl dem helt af på en bagerist, inden du knækker dem af.