Guldagerbrød
Aurion ligger på Guldagervej 525 i Hjørring. Ganske pudsigt ikke sandt?
Aurion ligger på Guldagervej 525 i Hjørring. Ganske pudsigt ikke sandt?
Dag 1: fordej: 1 dag: fordejen, som er lavet med bageferment, laves 12-14 timer før fremstillingen af den endelige brøddej.
Sådan gør du: Sådan laver du fordejen: 2½ dl vand (37°) og 175 g speltmel blandes sammen til en lind dej.
Bageferment: Tilsæt ½ spsk. bagefermentgrunddej og rør, så der kommer luft i dejen. Det er vigtigt, at fordejen har en blød konsistens.
Fordejen hviler i 12-14 timer ved mindst 25°.
Dag 2: brøddej : 2. dag: Alle ingredienserne til brøddejen blandes sammen. Dejen æltes godt sammen med fordejen og stilles på et lunt sted 1 time.
Kommes i forme: Dejen deles i to portioner, og de slås op til to brød. De lægges i smurte rustfri stålforme og stilles til hævning på et lunt sted.
I ovnen: Når brødene er hævet ca. 2 cm op, sættes de i en 200° varm ovn.
Bagetid: Bag brødene i ca. 50 minutter, indtil kernetemperaturen i midten af brødene er 98°.