Enkornsbrød med spelt
Alle hvedearter stammer fra enkorn.
Alle hvedearter stammer fra enkorn.
Konsistens: Vand, gær, salt og olie blandes. Tilsæt halvdelen af melet og rør det sammen. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt til en smidig dej.
Stålforme: Dejen fordeles ligeligt i to 25 cm lange smurte stålforme.
Hævning: Læg låg på formene eller husholdningsfilm og sæt dem i køleskab til hævning 8-24 timer.
Hvis dejen ikke er hævet ca. 3 cm op, skal du stille den ved stuetemperatur 1-2 timer ved stuetemperatur.
Bagetid: Bag brødene med låg ca. 40 minutter ved 210°. Mål kernetemperaturen midt i brødet: den skal være 98°. Brødene skal være gyldne hele vejen rundt. Vendes ud af formene og afkøles.
Tip: vend brødene i birkes, før de kommer i formene.