Emmerbrød med hasselnødder
Et spændende brød, hvor emmerens karakteristiske smag rigtigt kommer frem.
Et spændende brød, hvor emmerens karakteristiske smag rigtigt kommer frem.
1. dag fordej: På dag 1 blandes vand, hasselnødder og mel grundigt sammen til en blød fordej, og gæren udrøres i dejen. Denne dej står tildækket natten over på et lunt sted.
Brøddej: På dag 2 blandes vand, salt, olie og halvdelen af melet i et fad. Herefter tilsættes fordejen, dernæst resten af melet, lidt efter lidt.
Æltning og hævning: Ælt dejen færdig i fadet, og lad den stå et lunt sted i ca. 1 time.
I forme: Dejen deles i to, og brødene slås op og lægges i to velsmurte forme (1,5 liter forme).
Hævning: Derefter stilles brødene igen til hævning, og de skal hæve ca. 2 cm op.
Pensling: Hvis der ikke bages med låg på formen, pensles brødene med vand.
I ovnen : Brødene bages ved 200° i 50 minutter, til kernetemperaturen i brødet er 98°.
Tip: Brødene kan sagtens fryses ned.