Emmerbrød med anis
Brødet dufter fantastisk af krydderiet anis.
Brødet dufter fantastisk af krydderiet anis.
Fordej: Dag 1: fordejen laves ved at blande vand og grahamsmel til en lind og blød dej. Der tilsættes ½ spsk. bagefermentgrunddej, og der røres, så der kommer luft i dejen. Fordejen hviler i 12-14 timer ved mindst 25°.
Dag 2: Dag 2: Alle ingredienserne til brøddejen blandes sammen. Dejen æltes godt sammen med fordejen. Stil dejen på et lunt sted i 1 time.
Hævning: Dejen deles i to dele og slås op til to brød. De lægges i smurte rustfri stålforme og stilles til hævning et lunt sted.
Bagetid: Når brødene er hævet ca. 2 cm op, sættes de i en 200° varm ovn.
Kernetemperatur: Bag de to brød i ca. 50 minutter, til kernetemperaturen i midten af brødene er 98°.