Vi springer over hvor kornet er højest

Svedjerugbolle

En mættende bolle med aromatisk smag af svedjerug. Rigtig god til madpakken.

Ingredienser

  • 1 liter vand
  • 15 g gær
  • 70 g finvalsede bygflager
  • 20 g salt
  • 5 g brændenælder
  • 65 g olivenolie
  • 325 g svedjerugmel
  • ca. 425 g sigtet speltmel
  • ca. 14-16 stk.

Sådan gør du

  • Gæren røres ud i det kolde vand. Resten af ingredienserne tilsættes én ad gangen, og dejen røres godt sammen.

  • Konsistensen af dejen skal være fugtig og blød.

  • Dejen stilles koldt i køleskabet i 12-15 timer.

  • Herefter sættes bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug to skeer til at forme bollerne eller brug hænderne, som er dyppet i vand.

  • Bollerne bages ca. 25 minutter ved 220° i varmluftsovn, indtil de har sprød skorpe og gylden farve.

  • Det er vigtigt, at bollerne bages godt igennem til en god konsistens.

Aurion holder julelukket fra den 20. december til og med den 2. januar 2025.
Bestillinger efter den 20. december sendes først ud efter nytår.
Rigtig glædelig jul & godt nytår!