Speltboller med gulerødder og solsikkekerner
Nemme madpakkeboller bagt med sigtet speltmel.
Nemme madpakkeboller bagt med sigtet speltmel.
Udrør gær og salt i lunkent vand og tilsæt sigtet speltmel. Ælt dejen sammen med hænderne.
Tilsæt revet gulerod og ælt det ind i dejen. Dejen skal være fugtig og glat.
Dæk skålen med husholdningsfilm eller et låg. Sæt dejen til at hæve et lunt sted til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 time.
Tænd ovnen på 230°C over- og undervarme. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og hak forsigtigt dejen ud til boller med en dejskærer. Rul bollerne i solsikkekerner.
Sæt en bradepande med kogende vand nederst i ovnen. Løft bollerne forsigtigt over på en varm bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 7 min. med damp fra bradepanden.
Derefter tages bradepanden ud af ovnen, og bollerne bages videre i ca. 10 min., indtil de er flotte gyldenbrune (kernetemperatur 98°C).
Lad bollerne køle af på en rist, inden de serveres.