Glutenfrie boghvedeboller
Nemme mættende morgenmadsboller med boghvedemel og amarantmel. Amarant er et lille næringsrigt frø fra Sydamerika.
Nemme mættende morgenmadsboller med boghvedemel og amarantmel. Amarant er et lille næringsrigt frø fra Sydamerika.
Bland vand, gær og loppefrøskaller og pisk det godt sammen.
Dejens konsistens: Bland resten af ingredienserne til en blød dej, der hverken er flydende eller fast i konsistensen. Dejen kan blandes i hånden eller røres på røremaskine, til den er smidig.
Koldhævning: Dejen hviler i en skål med låg eller plastfolie i køleskab til næste dag.
Hvis dejen ikke hæver: Hvis dejen ikke er hævet i køleskabet, skal den stå ved stuetemperatur, til den er hævet ca. 2 cm op.
Sådan formes bollerne: Form bollerne med en våd ske - ca. 8 cm store i diameter
Drys med birkes: Pensl bollerne med vand eller med en blanding af æg og vand. Drys bollerne med blå birkes.
Bag bollerne: Sæt bollerne i ovnen ved 250° i 10 minutter. Sænk derefter temperaturen til 200° og bag videre i 30 minutter, til bollerne er let gyldne.