Vi springer over hvor kornet er højest

Glutenfrie boghvedeboller

Nemme mættende morgenmadsboller med boghvedemel og amarantmel. Amarant er et lille næringsrigt frø fra Sydamerika.

Ingredienser

  • 1 l vand
  • 15 g loppefrøskaller
  • 14 g gær
  • 100 g glutenfri surdej - eller yoghurt 
  • 170 g amarantmel
  • 50 g chiafrø
  • 90 g glutenfrie havregryn
  • 20 g salt
  • 650 g boghvedemel
  • Drys: blå birkes
  • 22 stk.

Sådan gør du

  • Bland vand, gær og loppefrøskaller og pisk det godt sammen.

  • Dejens konsistens: Bland resten af ingredienserne til en blød dej, der hverken er flydende eller fast i konsistensen. Dejen kan blandes i hånden eller røres på røremaskine, til den er smidig.

  • Koldhævning: Dejen hviler i en skål med låg eller plastfolie i køleskab til næste dag.

  • Hvis dejen ikke hæver: Hvis dejen ikke er hævet i køleskabet, skal den stå ved stuetemperatur, til den er hævet ca. 2 cm op.

  • Sådan formes bollerne: Form bollerne med en våd ske - ca. 8 cm store i diameter

  • Drys med birkes: Pensl bollerne med vand eller med en blanding af æg og vand. Drys bollerne med blå birkes.

  • Bag bollerne: Sæt bollerne i ovnen ved 250° i 10 minutter. Sænk derefter temperaturen til 200° og bag videre i 30 minutter, til bollerne er let gyldne.