Brusebadsboller med spelt
Brusebadsboller kan varieres i det uendelige. Her er de bagt med speltmel, som giver en helt fantastisk kornsmag.
Brusebadsboller kan varieres i det uendelige. Her er de bagt med speltmel, som giver en helt fantastisk kornsmag.
Mix dejen: Vand, gær, salt, sukker og mel røres sammen til en blød dej.
Overnat på køl: Dejen sættes i køleskabet i en skål med låg natten over (eller i mindst 6 timer).
Form bollerne: Bollerne sættes på en smurt bageplade eller plade beklædt med bagepapir. Du kan sætte bollerne på pladen med to skeer eller med hænderne, der er dyppet i koldt vand. De skal ikke formes til boller, men være lidt flydende.
Sæt i ovn: Pladen sættes i ovnen med det samme ved 230° i ca. 25 minutter. Bollerne skal bages godt gyldne og faste over det hele for at være ordentligt gennembagte.
Bagetip: Man kan vælge at bruge hele dejen på én gang eller bage i flere omgange. Dejen kan sagtens bruges over 2-3 dage ved opbevaring i køleskab.