Boller med svedjerug og rugflager
Dejlige grovboller med masser af smag og bid. Gode til madpakken.
Dejlige grovboller med masser af smag og bid. Gode til madpakken.
Bland vand og rugflager og lad dem trække i 20 minutter.
Tilsæt gær og svedjerugmel. Resten af ingredienserne røres i dejen til en blød dej.
Dejen hæver natten over i køleskabet. Læg gerne et låg eller film over skålen.
Hvis dejen ikke er hævet op, bør den stå et par timer ved stuetemperatur til den er hævet 2-3 cm op.
Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug hænderne, som du har dyppet i koldt vand. Du kan også bruge to skeer.
Drys bollerne med frø og kerner, hvis du har lyst.
Pladen med bollerne sættes i en forvarmet ovn med det samme ved 230° i ca. 10 minutter.
Derefter skrues temperaturen ned til 210°, og bollerne bages videre i ca. 10-15 minutter.
Bollerne skal bages godt gyldne og være faste, for at de er godt gennembagte.
BAGETIP: En koldhævet dej kan du lade stå i køleskabet 3-4 dage og bage af hver dag.