Vi springer over hvor kornet er højest
  • Demetercertifikat 2024 Aurion Udløb31.05.25
  • Aurion Organic Certificate DK Exp 2026
  • Aurion Organic Certificate EU Exp 2026

Boller med svedjerug og rugflager

Dejlige grovboller med masser af smag og bid. Gode til madpakken. 

Ingredienser

  • 1/2 l vand (ca. 25°)
  • 125 g rugflager
  • 10 g økologisk gær
  • 75 g svedjerugmel
  • 10 g sukker (eller honning)
  • 8 g salt
  • 1,5 g brændenældepulver (kan udelades)
  • 1/4 dl olie
  • 425 g sigtet speltmel
  • ca. 12 stk. store grovboller

      Sådan gør du

      • Bland vand og rugflager og lad dem trække i 20 minutter.

      • Tilsæt gær og svedjerugmel. Resten af ingredienserne røres i dejen til en blød dej.

      • Dejen hæver natten over i køleskabet. Læg gerne et låg eller film over skålen.

      • Hvis dejen ikke er hævet op, bør den stå et par timer ved stuetemperatur til den er hævet 2-3 cm op.

      • Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug hænderne, som du har dyppet i koldt vand. Du kan også bruge to skeer.

      • Drys bollerne med frø og kerner, hvis du har lyst.

      • Pladen med bollerne sættes i en forvarmet ovn med det samme ved 230° i ca. 10 minutter.

      • Derefter skrues temperaturen ned til 210°, og bollerne bages videre i ca. 10-15 minutter.

      • Bollerne skal bages godt gyldne og være faste, for at de er godt gennembagte.

      • BAGETIP: En koldhævet dej kan du lade stå i køleskabet 3-4 dage og bage af hver dag.

      Close menu