Boller med majsmel
En dejlig luftig bolle.
En dejlig luftig bolle.
Opløs gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser.
Dejen skal æltes godt i røremaskine 10-15 minutter eller æltes godt i hånden.
Dejen skal være glat og smidig, tilsæt evt. lidt mere vand.
Dejen sættes i køleskab i en skål med låg natten over, til den er hævet 50% op. Hvis den ikke er hævet, kan den tages ud af køleskabet og hæve færdig ved stuetemperatur.
Bollerne rulles let i frø og kerner.
Når ovnen er 230° varm, sættes bollerne på en smurt bageplade eller bageplade beklædt med bagepapir. Bagepladen sættes i ovnen med det samme.
Bag bollerne i ca. 20 minutter. Bollerne skal være gyldne og faste over det hele for at være gennembagte.
Dejen kan bruges på én gang eller deles op i flere portioner. Dejen kan sagtens stå i køleskab i 3-4 dage.