Vi springer over hvor kornet er højest

Spinatcurry med Ingridærter

Lækker varm og krydret vinterret med masser af smag. Opskriften er udviklet i samarbejde med Ida Lawaetz.

Ingredienser

  • 200 g hele Ingridærter
  • 2 finthakkede løg
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 2-3 cm revet ingefær
  • 2 spsk. neutral olie
  • 1 tsk. hel spidskommen
  • 1,5 tsk. korianderfrø (eller 1,5 tsk. stødt)
  • 2 kapsler kardemomme (eller 0,5 tsk. stødt)
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. garam masala
  • 0,5-1 tsk. chilipulver efter smag
  • 1 kanelstang
  • 2 dåser fed kokosmælk
  • 500 g frossen spinat
  • Salt
  • Pynt med frisk koriander
  • Til 4 personer

Sådan gør du

  • Sæt de hele Ingridærter i blød natten over.

  • Varm en gryde op med olien og tilsæt finthakket løg og hvidløg og ingefær og lad det sautere, indtil løgene er bløde.

  • Kom spidskommen og korianderfrø i en morter og tilsæt det til gryden med løgene.

  • Tilsæt derefter kardemomme, gurkemeje, garam masala og chilipulver, og lad det stege med et par minutter.

  • Tilsæt derefter kokosmælk, en kanelstang og Ingridærterne. Lad det simre under låg i ca. 30 minutter, indtil ærterne er møre. Kryds retten med salt.

  • Varm den frosne spinat op i en anden gryde, indtil spinaten er blød. Lad det køle af og pres væsken ud af spinaten. Læg spinaten over i gryden med kokosmælken.

  • Lad det simre under låg i ca. 10 minutter. Smag retten til.

  • Pynt retten med frisk koriander og spis fladbrød eller ris til.