Vi springer over hvor kornet er højest

Pebernødder med ærtemel (glutenfri)

Ærtemel kan sagtens bruges sammen med hvedemel eller som her, hvor vi kun har brugt ærtemel. Ærter - og andre bælgfrugter - er fra naturens side glutenfri. 
Opskriften er udviklet i samarbejde med Vælg Bælg, som du kan følge på Instagram @vælgbælg

Ingredienser

  • 125 g ærtemel
  • 50 g stuetempereret smør
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. kanel
  • 0,5 tsk. hjortetaksalt
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 50 g sukker
  • 1 spsk. vand
  • ca. 75-100 stk.

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen først.

  • Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen.

  • Sæt gerne dejen på køl i et par timer.

  • Rul dejen ud og form pebernødder efter ønsket størrelse - husk, at de hæver i ovnen.

  • Bag pebernødderne ved 175°C varmluft i 10-12 minutter. Hold øje med dem.

  • Bagetip: bliv ikke forskrækket over duften af dejen. Ærtemel dufter anderledes end hvedemel, men smagen er helt den samme, når de er bagt.