Pandekager med ærtemel
Pandekagerne er forrygende med lækkert grøntsagsfyld. Brug dem også kolde som wraps til madpakken. Opskriften er udviklet af Inger Kjærgaard for Økologisk Landsforening.
Pandekagerne er forrygende med lækkert grøntsagsfyld. Brug dem også kolde som wraps til madpakken. Opskriften er udviklet af Inger Kjærgaard for Økologisk Landsforening.
Bland ærtemel og sigtet speltmel med salt. Pisk kærnemælken i, så dejen bliver glat.
Tilsæt hvidløg, spidskommen og oregano (eller basilikum).
Pisk æggene i dejen og dernæst olien.
Lad dejen hvile 30-60 minutter.
Pisk dejen godt igennem og tilsæt evt. lidt vand, hvis dejen er blevet for tyk.
Opvarm en pande (ca. 20 cm. i diameter) med en smule olie til den første pandekage.
Bag pandekagerne ved høj temperatur, så de får farve på den ene side og kun lige vendes et øjeblik på den anden side.
Rul pandekagerne med fyld med den brunede side udad.