Vi springer over hvor kornet er højest

Karrysuppe med lime og gule ærter

Skøn krydret suppe med lækre grøntsager og flækærter. Opskriften er udviklet af Inger Kjærgaard for Økologisk Landsforening. 

Ingredienser

Ca. 4-6 pers.
  • 300 g grofthakkede løg
  • 1/4 dl olie
  • 1-2 fed grofthakket hvidløg
  • 3 spsk. karry
  • 1/2 spsk. spidskommen
  • 2 tsk. chilipulver eller chiliflager
  • 1-2 laurbærblade
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 200 g flækærter, udblødte
  • 250 g gulerødder skåret i små tern
  • 1 dl limesaft
  • 1 spsk. groft salt
  • 1-2 tsk. cayennepeber
  • 1 dl fløde (eller kokosmælk)
  • Topping:
  • 400 g kålstokke i tern (fx broccoli eller blomkål)
  • Lidt olie
  • Lidt groft salt og friskkværnet peber
  • Friskhakket salvie efter smag

Sådan gør du

  • Steg løg i olie, tilsæt hvidløg, karry, spidskommen, chili og laurbær og steg under omrøring i nogle minutter.

  • Tilsæt bouillon og udblødte flækærter. Lad suppen simre 20-30 minutter under låg, til ærterne er udkogte.

  • Fjern laurbærbladet fra suppen og blend den glat med en stavblender.

  • Tilsæt gulerodstern, lime, salt og cayennepeber og kog suppen i ca. fem minutter. Tilsæt fløde og smag suppen til.

  • Steg kåltern i lidt olie uden at de tager farve. Tilsæt salt, peber og salvie. Smag suppen til.

  • Anret suppen i en dyb tallerken eller skål og top med de stegte kåltern. Server groft brød til fx vores biodynamiske grahamsbrød.