Vi springer over hvor kornet er højest

Gul ærtedip med karry

Ærtedip smager skønt på brød som smørepålæg, som dip til friskskårne grøntsager eller som tilbehør til varme retter.

Opskriften er udviklet af Inger Kjærgaard for Økologisk Landsforening. 

Ingredienser

Opskriften giver ca. 500 g ærtedip
  • 200 g hele Ingrid ærter
  • Vand til udblødning
  • 75 g gulerødder i store stykker
  • 1 fed hvidløg grofthakket
  • 20 g saltede peanuts
  • 1 spsk. A-38
  • ¼ dl rapsolie
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Udblød Ingrid-ærterne i rigeligt vand i minimum tre timer, gerne natten over.

  • Kog ærterne sammen med gulerødderne i ca. 25 min. indtil de er godt møre.

  • Kom kogte ærter og gulerødder i en foodprocessor sammen med hvidløg, peanuts, yoghurt og olie og kør det til en glat, tyk masse.

  • Tilsæt hakket persille, citron, karry, salt og peber.

  • Blend det hurtigt sammen og smag til.