Vi springer over hvor kornet er højest

Ferrero Rocher med Fuego-bønner

Elsker du også kombinationen af chokolade og ristede hasselnødder? Så har vi her et bud på en nem og lækker snack. Kan også anvendes som juleslik. 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Vælg Bælg. Du kan følge @vælgbælg på Instagram. 

Ingredienser

  • 120 g Fuego-bønner (opblødte og kogte efter anvisningen)
  • 120 g sorte bønner (drænede og skyllede)
  • 15 saftige dadler
  • 50 g rå kakao
  • 1,5 dl finvalsede havregryn
  • 150 g ristede hasselnødder
  • 0,5 tsk. honning
  • 0,5 tsk. salt
  • 200 g mørk og/eller lys chokolade
  • ca. 30 stk.
  • Alternativt forslag:
  • 120 g gråærter i stedet for bønner
  • Rul massen ud og kom den i en firkantet form. Stil den på køl.
  • Pensl med chokolade og drys med hakkede nødder.
  • Skær kagen ud i små firkanter.

Sådan gør du

  • Rist hasselnødderne på en tør pande til de er gyldne.

  • Kom 50 g ristede hasselnødder og de resterende ingredienser (på nær chokoladen) i en foodprocessor og blend det godt sammen til en tyk masse.

  • Sæt massen på køl i 30 minutter.

  • Tag massen ud af køleskabet og form den i små mundrette bidder.

  • Pres en hasselnød ind i hver kugle og sæt nu kuglerne på køl igen.

  • Smelt chokoladen over vandbad.

  • Blend de resterende hasselnødder i en minihakker og bland med den smeltede chokolade.

  • Vend kuglerne i chokoladeblandingen og sæt dem på køl.

  • Når chokoladen er størknet, er de klar til servering.

  • Bagetip: Bruger du glutenfrie havregryn, er chokoladekuglerne glutenfrie.