Falafler med Ingrid-ærter
Denne opskrift er udviklet i samarbejde med Line Knapp, som er ivrig surdejsbager. Line har Instagramprofilen @dengladesurdej
Denne opskrift er udviklet i samarbejde med Line Knapp, som er ivrig surdejsbager. Line har Instagramprofilen @dengladesurdej
Skyl ærterne og sæt dem i blød i koldt vand i ca. 12 timer.
Hæld vandet fra ærterne og kom dem i en gryde sammen med kartofler og hvidløg. Kog til ærterne er møre, men ikke helt udkogte (ca. 20 min.). Gem lidt af kogevandet.
Skær gulerod og forårsløg i mindre stykker.
Kom de kogte ærter, kartoffel, hvidløg, rå gulerod og forårsløg i en blender (eller minihakker) og blend, til du har en lidt grov fars.
Kom krydderierne i og blend videre, til du har en finthakket fars. Hvis massen virker for tør, kan du tilsætte 1 spsk. af kogevandet fra ærterne.
Smag til og tilsæt evt. flere krydderier og salt.
Lad farsen hvile i køleskabet i en halv times tid.
Varm en pande op til middelvarme. Kom lidt olie eller smør på panden og form falaflerne i ønsket størrelse. Steg dem til der er en tynd stegeskorpe hele vejen rundt.
Tip: Server falaflerne i Lines lækre pitabrød. Du finder opskriften under brødopskrifterne.