Vi springer over hvor kornet er højest

Ærtepuré

Til denne opskrift skal der anvendes friske grønne ærter eller frostærter. Ærtepureen kan bruges som smørepålæg på brød eller som dip til brødstænger eller agurk- og gulerodsstænger. 

Opskriften er udviklet af Inger Kjærgaard for Økologisk Landsforening. 

Ingredienser

  • Opskriften rækker til ca. 10 pers.
  • 300 g grønne ærter
  • 200 g friske grønne kogte bønner
  • 1 fed frisk hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • Friskhakket mynte efter smag
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Blend ærter, olie, hvidløg, salt og mynte i en foodprocessor til en lind og ensartet konsistens.

  • Smag pureen til med masser af friskkværnet peber.

  • Skær bønnerne i stykker (ca. 0,5 cm) og vend dem i ærtepureen.

  • Brug ærtepureen som smørepålæg på et godt stykke rugbrød fx vores grovkernebrød eller grahamsbrød.