Alt det gode fra kornet
Hos Aurion går smag og sundhed hånd i hånd. Vi vægter det sundhedsmæssige aspekt af vores produkter meget højt. Først og fremmest anvender vi kun økologisk og biodynamisk dyrket korn. Økologiske landmænd må ifølge reglerne anvende op til 25% konventionel gødning (svinegylle) i deres produktion. Det må de ikke som avlere hos Aurion. Derved spares både du og grundvandet for pesticider og rester af sprøjtegifte.
Vores tilgang til smag og sundhed ganske enkel: vi anvender ingen hjælpe- og tilsætningsstoffer, ingen enzymer, ingen farvestoffer, ingen tilsat stivelse - ingen krykker, som man kalder det i fagsprog. Kort sagt, kun gode råvarer og godt håndværk.
Ved at bruge de gamle kornsorter, som er økologisk eller biodynamisk dyrkede, får vi rigtig meget foræret, da protein- og næringsindholdet i de gamle kornsorter generelt er højt. Det er dokumenteret, at fx proteinindholdet i de gamle oldtidskornsorter er højere end i nyere sorter.
Den gode smag af korn er fremtrædende i brød bagt med Aurions mel, for det er rene råvarer, som smager af det, det er.
Korn kan bruges til andet end brød og boller. Igennem årene har vi udviklet en lang række opskrifter, hvor perlebyg, quinoa, byg, boghvede m.fl. anvendes som velsmagende og sundt alternativ til ris, pasta og kartofler i den daglige madlavning.
Vi afprøver hele tiden nye "gamle" sorter for at finde de bedste at arbejde med, og vi har et godt samarbejde med førende "kornnørder" i Danmark og i Norden.
VI ELSKER FULDKORN
Vores forarbejdnings- og formalingsproces på stenkværne betyder, at vi ikke frasigter ret meget, når vi maler kornet. Målet er at bevare så meget fuldkorn som muligt, da fibre, vitaminer, mineraler og protein sidder i skaldelene og i kimen. Jo mere vi bevarer af kimen og skaldelene, jo højere næringsindhold.
Derfor er ikke ret meget af vores mel sigtet, og når vi udvikler nye produkter er et højt fuldkornsindhold altid et mål.
Aurion er en del af Fuldkornspartnerskabet, som arbejder for at fremme den generelle sundhed ved at få alle til at spise mere fuldkorn.