Vi springer over hvor kornet er højest

VORES HISTORIE

Historien om Aurion er historien om en flok visionære idealister, som var optagede af at skabe balance mellem naturen og mennesket ud fra Rudolf Steiners ideer. To personer, to ildsjæle, er blevet synonyme med Aurion, nemlig Inger og Jørn Ussing Larsen. I dag er de begge dybt engagerede i Kornets Hus, Danmarks første oplevelsescenter for korn og madkultur, og er ikke længere en del af Aurions drift, men ånden og ideerne består. 

Inger og Jørn mødte hinanden i 1973 og delte interessen for det biodynamiske, men var begge frustrerede over det manglende udbud af biodynamiske produkter på markedet - eller biologisk dynamisk dyrkede produkter, som man kaldte det. Dengang talte man ikke om økologi, for begrebet eksisterede endnu ikke. Så når medaljerne og napoleonshattene var langet over disken i Jørns fars konditori i Hjørring, Willys Konditori, eksperimenterede Jørn med at lave biodynamiske brød, som hævede efter honning-salt-metoden; med mysli i alle afskygninger; med marmelade, kager og meget andet. Det allerførste honning-saltbrød blev faktisk bagt i en gasovn i kolonihavehuset.

Efter devisen ”når andre ikke vil, må man gøre det selv,” etableredes Butikken Aurion i 1974. Hermed var Aurion skabt. Det var alternativt og båret af et værdisæt og en passion for gode råvarer, som var ganske utraditionel på daværende tidspunkt.

VORES VÆRDIER

  • RESPEKT: Respekt for naturen og mennesket
  • ÅBENHED: Åben dialog og videndeling
  • UDVIKLING: Udvikling af mennesker og produkter
  • TROVÆRDIGHED: Troværdighed i ord og handling
  • OPLEVELSE: Oplevelser gennem smag og historie

Bageriet og møllen på guldagervej

I 1980 kom bageriet og mølleriet i Guldager til, og Jørns interesse for korn var større end nogensinde før: jagten på urkornet tog fart. Med opdagelsen af spelten i 1992 cementerede Aurion sin position som Danmarks førende økologiske mølleri, og vi har i dag mere end 26 korn og frø i sortimentet - et af de største i Norden. 

Alt korn var dengang som nu økologisk og biodynamisk og primært dyrket af danske avlere. I 1981 blev Økologisk Landsforening stiftet, og reglerne for økologisk dyrkning blev fastlagt i 1987. Men for Aurion var og er reglerne ikke vidtgående nok, og vi stiller strengere krav til vores økologiske avlere end de gængse danske regler for økologisk dyrkning. Også vores krav til leverandører er meget strikse. Vores produktion er godkendt af Demeterforbundet, og vi er stolte af, at mere end 60% af vores produkter er biodynamiske. 

Aurion voksede og er i dag en af landets ældste og mest anerkendte biodynamiske og økologiske virksomheder. Vi arbejder ud fra en grundlæggende idé om ansvarlighed overfor mennesker og natur formuleret i et værdisæt, som er grundstenen i virksomheden.

Kærligheden til gode råvarer, høj ernæringsmæssig og smagsmæssig kvalitet, nytænkning og balance mellem naturen og mennesket er Aurions DNA.